Budinca de cozonac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de cozonac

Ingrediente

  • 250 g cozonac/ paine, taiat/a in cubulete (poate fi mai vechi/e)
  • putin unt pentru uns tava
  • 50 g chipsuri de ciocolata (daca aveti cozonac cu cacao si rahat puteti renunta la ele)/ 100 g chipsuri de ciocolata (daca folositi paine)
  • 3 oua
  • 30 g (pentru cozonac)/ 40 g (pentru paine) zahar brun (poate fi si alb) + 4 lingurite
  • 125 ml smantana
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri lichior/ whisky sau 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Daca folositi cozonac/ paine mai proaspat/a, lasati cubuletele sa se usuce putin intr-o tava sau pe un gratar.

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt o forma/ un vas de yena (al meu are 26 cm diametrul).

Se repartizeaza in vas bucatelele de cozonac/ paine si apoi chipsurile de ciocolata.

Se bat ouale, zaharul, smantana si laptele.

Se toarna amestecul in vas peste cubuletele de cozonac/ paine si se lasa 20 de minute pentru ca bucatelele sa absoarba lichidul.

Se presara apoi cele 4 linguri de zahar si se da vasul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.

Se serveste usor calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise