BUDINCA DE DOVLECEL

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
BUDINCA DE DOVLECEL

Ingrediente

  • dovlecel - aproximativ 7oog dupa ce indepartam coaja
  • 2 linguri faina porumb
  • 1 lingura faina grau
  • 3 oua
  • 5 linguri orez
  • 50 ml ulei
  • usturoi
  • sare si piper
  • smantana slaba sau iaurt - 200 ml
  • marar
  • 300 g branza slaba de vaci
  • 200g telemea de vaca

Mod de preparare

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp in bucatarie asa ca ne trebuie retete cat mai simple.

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare. Se adauga 2 oua, 2 linguri malai si 1 lingura faina alba, cele 5 linguri de orez, usturoiul, eu am folosit 4 catei de usturoi, intreaga cantitate de ulei, sare, piper si mararul taiat marunt si bineinteles branza de vaci si telemeaua. Toate se amesteca bine si aici trebuie sa precizez ca in unele retete am vazut ca a fost adaugata si o mica cantitate de apa, pentru ca orezul sa fiarba bine, insa eu am facut reteta asta de multe ori si nu am adaugat apa niciodata considerand ca dovleceii lasa oricum destula si la sfarsit orezul a fost intotdeauna fiert.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, iar compozitia se pune in tava.

Smantana si oul ramas, pentru ca la ingradiente am trecut 3 oua si am folosit doar 2 pana acum, le amestecam bine si le punem pe deasupra budincii, astfel o sa aiba o culoare frumoasa dupa ce o scoatem de la cuptor.

Si cam asta e reteta. Simplu si delicios!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise