Se pun 500 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul vanilat si coaja de la o portocala/nucsoara.Cand incepe sa fiarba se lasa la foc mic si se pune in ploaie grisul, se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase , dar nu prea tare.Se lasa la rece aroximativ 10 min.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic unde se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine, iar compozitia obtinuta se amesteca cu grisul.Albusurile de bat spuma impreuna cu 100 g de zahar, apoi se adauga peste gris, iar in final iese un " terci " :)
Intr-o oala se pun 100 g zahar unde se pune la caramelizat, cand e caramelizat se lasa la rece apoi se aseaza felii de mere, iar peste ele se toarna " terciul " obtinut anterior.
Se baga la cuptor la foc mic pt 45 de minute.
Budinca obtinuta se scoate dupa ce s-a racit complect, intorcandu-se oala cu susul in jos.
Se poate orna cu frisca.
Pofta Buna!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii