budinca de paste cu branza si merisor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
budinca de paste cu branza si merisor

Ingrediente

  • 500 gr paste penne
  • 500 gr. branza telemea dulce
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. crema de branza
  • 100 gr. smantana
  • 250 gr. merisor confiat
  • 8 buc. oua
  • 300 gr. zahar tos
  • 100 gr. zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 10 ml esenta vanilie
  • coja de la o lamaie mare
  • hartie de copt.

Mod de preparare

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se pun in strecuratoare.

Branza telemea dulce se da pe razatoare.

Separat, intr-un bol mare, se bat ouale spuma, se adauga zaharul tos, 2 plicuri de zaharul vanilinat, si se bate in continuare aproximativ 3 minute, apoi, se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, merisorul confiat si branza data pe razatoare.

Intr-un bol se amesteca cu telul crema de branza, smantana, mascarpone, zaharul pudra, 1 plic zahar vanilinat si coaja de lamaie.

Intr-o tava mai inalta se aseaza hartia de copt, apoi, se adauga compozitia de paste cu branza, merisor si oua, peste aceasta compozitie se toarna crema de branza cu mascarpone, smantana si coja de lamaie.

Se pune in cuptor, incins in prealabil la 170-180 grade, se lasa la copt aproximativ 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise