Ceapa,taiata pestisori,se pune la calit,in ulei de masline;apoi,se pune usturoiul;dupa ce si usturoiul e calit,putin,se pune puiul.Dupa ce puiul are culoare albicioasa,se pune piper si se lasa,la foc mic,sa se faca puiul;se acopera vasul.
Dupa ce puiul e facut,se adauga nautul(spalat),apoi orezul(spalat;nu se inmoaie).Se pune nucsoara,camun(chimen turcesc),sare.Apoi se pune apa(pt fiecare pahar de orez,se pun 2 pahare de apa).Se amesteca;se potriveste de sare,condimente.
Dupa ce da in clocot,se lasa la foc puternic(acoperit)
cca 5 minute;apoi,se amesteca si tot acoperit,se lasa inca cca30 minute,la foc mic;se amesteca(usor)la fiecare 15 minute.Cind e gata,mincarea se lasa cca 15 minute,in cratita,acoperita,apoi,se pune pe un platou.
Se serveste fierbinte,ornata cu migdale prajite(vezi reteta nr. 70),cu salate,muraturi....
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii