Bulete din branza

Bucatile de branza se dau pe razatoare sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Bulete din branza

Ingrediente

  • Brânză (de orice fel vă place, eu am folosit resturi de brînză de oaie, brînză de burduf și cașcaval) cca. 300 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare cu verdețuri,
  • Praf de copt ½ plic, făină alba de grâu cca. 300 g.
  • Pentru topping:
  • Pesmet cca. 100 g,
  • Ou 1 bucată.

Mod de preparare

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie, sau răzătoarei electrice.

Se adaugă cele două ouă și făina, se aseznează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat. Se modelează biluțe și se așează într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

O parte din ele, le-am trecut prin ou bătut și pesmet apoi, iar celelalte le-am lăsat simple. Atenție, lăsați loc între ele se vor umfla la copt. Am preferat opțiunea de a le coace, decât să le prăjesc.

Se lasă la copt la foc mediu, cca. 10 minute, apoi se întorc și se mai lasă încă 10 minute.

Minunateee, le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute a la Panacris ;)

Un aperitiv minunat, dar pot fi și un fel principal sățios. Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise