autor:

PanaCris

» » , , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri pentru copii, Retete de Craciun

Bulete din branza

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2020

Ingrediente
Brânză (de orice fel vă place, eu am folosit resturi de brînză de oaie, brînză de burduf și cașcaval) cca. 300 g,, Ouă 2 bucăți,, Sare de mare cu verdețuri,, Praf de copt ½ plic, făină alba de grâu cca. 300 g., Pentru topping:, Pesmet cca. 100 g,, Ou 1 bucată.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie, sau răzătoarei electrice.

Se adaugă cele două ouă și făina, se aseznează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat. Se modelează biluțe și se așează într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

O parte din ele, le-am trecut prin ou bătut și pesmet apoi, iar celelalte le-am lăsat simple. Atenție, lăsați loc între ele se vor umfla la copt. Am preferat opțiunea de a le coace, decât să le prăjesc.

Se lasă la copt la foc mediu, cca. 10 minute, apoi se întorc și se mai lasă încă 10 minute.

Minunateee, le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute a la Panacris ;)

Un aperitiv minunat, dar pot fi și un fel principal sățios. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete din branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Brânză (de orice fel vă place
  • eu am folosit resturi de brînză de oaie
  • brînză de burduf și cașcaval) cca. 300 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare cu verdețuri,
  • Praf de copt ½ plic
  • făină alba de grâu cca. 300 g.
  • Pentru topping:
  • Pesmet cca. 100 g,
  • Ou 1 bucată.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Rulada din piept de porc