Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea.
Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca cu apa calduta pana se dizolva, si se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.
Lichidul se toarna peste faina si se invarte cu mana de 3-4 ori pana se aduna cat de cat, apoi aluatul format il punem intr-un recipient cu capac si il dam la frigider intre 12 si 24 de ore.
Nu va speriati daca aluatul vi se va parea prea moale, asa trebuie sa fie!
A doua zi am turnat aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, si l-am aplatizat cu palmele cat de mult am putut (nu cu sucitorul, ca se va prinde de acesta).
Chiar daca aluatul e prea lipicios, nu se va mai adauga faina decat pe maini si pe suprafata aluatului pentru a se putea aplatiza bine.
Se presara telemea maruntita/cascaval ras si rulam aluatul. Cu un cutit taiem roloul format in bucatele aproximativ egale (cam de 3 cm grosime) si le asezam in tava.
Iaurtul se amesteca cu oul si se toarna peste bulgarii de aluat din tava.
Totul se da la cuptorul preincalzit la 200 grade in jur de 1 ora. Se face testul cu scobitoarea.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii