Ingrediente
400 gr faina, 270 ml apa calduta, 15 gr drojdie proaspata, 1 lingura miere, 1 lingurita sare, 2-3 linguri ulei de masline, branza telemea/cascaval cata va place (eu am pus cam 300gr branza), 1 iaurt 400ml, 1 ou, putin lapte, daca iaurtul e prea gros
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca cu apa calduta pana se dizolva, si se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.
Lichidul se toarna peste faina si se invarte cu mana de 3-4 ori pana se aduna cat de cat, apoi aluatul format il punem intr-un recipient cu capac si il dam la frigider intre 12 si 24 de ore.
Nu va speriati daca aluatul vi se va parea prea moale, asa trebuie sa fie!
A doua zi am turnat aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, si l-am aplatizat cu palmele cat de mult am putut (nu cu sucitorul, ca se va prinde de acesta).
Chiar daca aluatul e prea lipicios, nu se va mai adauga faina decat pe maini si pe suprafata aluatului pentru a se putea aplatiza bine.
Se presara telemea maruntita/cascaval ras si rulam aluatul. Cu un cutit taiem roloul format in bucatele aproximativ egale (cam de 3 cm grosime) si le asezam in tava.
Iaurtul se amesteca cu oul si se toarna peste bulgarii de aluat din tava.
Totul se da la cuptorul preincalzit la 200 grade in jur de 1 ora. Se face testul cu scobitoarea.