Bulgari de zapada

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Bulgari de zapada

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 4 linguri de miere de albine
  • 70 gr margarina sau unt
  • 2 oua
  • un praf de copt
  • Glazura:
  • 250 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 10 linguri de lapte
  • 50gr cacao
  • citeva picaturi de esenta de rom
  • punct final:nuca de cocos rasa

Mod de preparare

Aceasta reteta o faceam foarte des inainte sa plec din tara,in special fetei ii placea foarte mult,au trecut citiva ani buni fara sa gasesc hirtiuta cu reteta si fara sa imi aduc aminte cantitatile,stiam cam ce dar...nu cit,asa ca mam hotarit sa sun o prietena foarte buna care si ea o face dar in alte cantitati si sub alta forma.Asa ca numai ce am auzit mi-am si adus aminte asa ca aici aveti acest deliciu al casei cu care sper sa ii conving pe cei doi baieti cum a fost si cu fetita.

Într-o craticioara de 2 l puneti zaharul,laptele, margarina sau untul si mierea de albine pe foc pina se topesc toate ingredientele,dati la o parte si asteptati citeva minute sa se raceasca un pic apoi puneti faina,cele doua oua si praful de copt.Tapetai o tava mai adinca cu faina sau hirtie de coptpuneti compozitia si dati tava la cuptor la 160 de grade 30 minute,sau foc potrivit pt cuptorul normal.

Glazura e foarte usor de pregatit,puneti toate componentele intr-o craticioara pe foc pina da doua clocote.Dupa ce blatul e copt si racit cit sa il puteti taia,taiati cubulete pe care le dati prin glazura si apoi prin nuca de cocos,eu folosesc o furculita asa nu se inmoae prea multsi ramine partea care o pun pe farfurie fara glazura asa nu se lipeste de platou.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise