Aceasta reteta o faceam foarte des inainte sa plec din tara,in special fetei ii placea foarte mult,au trecut citiva ani buni fara sa gasesc hirtiuta cu reteta si fara sa imi aduc aminte cantitatile,stiam cam ce dar...nu cit,asa ca mam hotarit sa sun o prietena foarte buna care si ea o face dar in alte cantitati si sub alta forma.Asa ca numai ce am auzit mi-am si adus aminte asa ca aici aveti acest deliciu al casei cu care sper sa ii conving pe cei doi baieti cum a fost si cu fetita.
Într-o craticioara de 2 l puneti zaharul,laptele, margarina sau untul si mierea de albine pe foc pina se topesc toate ingredientele,dati la o parte si asteptati citeva minute sa se raceasca un pic apoi puneti faina,cele doua oua si praful de copt.Tapetai o tava mai adinca cu faina sau hirtie de coptpuneti compozitia si dati tava la cuptor la 160 de grade 30 minute,sau foc potrivit pt cuptorul normal.
Glazura e foarte usor de pregatit,puneti toate componentele intr-o craticioara pe foc pina da doua clocote.Dupa ce blatul e copt si racit cit sa il puteti taia,taiati cubulete pe care le dati prin glazura si apoi prin nuca de cocos,eu folosesc o furculita asa nu se inmoae prea multsi ramine partea care o pun pe farfurie fara glazura asa nu se lipeste de platou.
Pofta buna!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii