Burgeri de curcan cu ceapa si mere caramelizate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Burgeri de curcan cu ceapa si mere  caramelizate

Ingrediente

  • • 450 gr piept de curcan dezosat, fara piele, tocat marunt
  • • 115 gr zahar Basmati, fiert si scurs
  • • 4 linguri piure de caise uscate
  • • 1 lingura mustar
  • • ½ lingurita busuioc uscat
  • • ½ lingurita rozmarin praf
  • • sare si piper
  • • 4 mere mici, curatate de samburi si taiate in felii subtiri
  • • 4 cepe mici, curatate si taiate fiecare in 8 bucati
  • • 100 ml supa de pui
  • • 3 linguri zahar brun pudra
  • • 1 lingura unt
  • • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

1. Se amesteca carnea tocata cu orezul, piureul de caise, mustarul , busuiocul si rozmarinul.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se amesteca bine.

2. Se formeaza din compozitie 12 burgeri de aprox. 5 cm diametru.Se unge o tava tip gratar cu putin ulei de masline.

3. Se prajesc burgerii in tava, pe ambele parti pana cand sunt bine patrunsi si s-au rumenit.La sfarsit, optional, se pot stropi cu putin vin alb.

4. Intre timp, se incinge untul si uleiul de masline inr-o tigaie.Se adauga zaharul si ceapa si se caleste aprox. 8 minute, pana cand devine aurie si s-a caramelizat.Se adauga merele se prajesc 3 minute pe ambele parti.Se adauga supa si se fierbe 5 minute, pana cand s-a evaporat lichidul.

5. Se servesc burgerii alaturi de amestecul cu ceapa si mere caramelizate.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise