Ingrediente
•450 gr piept de curcan dezosat, fara piele, tocat marunt, •115 gr zahar Basmati, fiert si scurs, •4 linguri piure de caise uscate, •1 lingura mustar, •½ lingurita busuioc uscat, •½ lingurita rozmarin praf, •sare si piper, •4 mere mici, curatate de samburi si taiate in felii subtiri, •4 cepe mici, curatate si taiate fiecare in 8 bucati, •100 ml supa de pui, •3 linguri zahar brun pudra, •1 lingura unt, •1 lingura ulei de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
3 voturi
Mod de preparare
2. Se formeaza din compozitie 12 burgeri de aprox. 5 cm diametru.Se unge o tava tip gratar cu putin ulei de masline.
3. Se prajesc burgerii in tava, pe ambele parti pana cand sunt bine patrunsi si s-au rumenit.La sfarsit, optional, se pot stropi cu putin vin alb.
4. Intre timp, se incinge untul si uleiul de masline inr-o tigaie.Se adauga zaharul si ceapa si se caleste aprox. 8 minute, pana cand devine aurie si s-a caramelizat.Se adauga merele se prajesc 3 minute pe ambele parti.Se adauga supa si se fierbe 5 minute, pana cand s-a evaporat lichidul.
5. Se servesc burgerii alaturi de amestecul cu ceapa si mere caramelizate.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)