autor:

mirela0911

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Buturuga Rocher Ferrero

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2020

Ingrediente
Pt. blat:, 5 oua mari, un praf de sare, 150 g zahar, 125 g faina, 30 g cacao, 100 g alune prajite si maruntite, 1 lgt praf de copt, Pt. crema:, 100 g unt moale, 5 lg nutella, 100 g ciocolata amaruie, 100 ml frisca lichida, 1/2 lgt esenta migdala marocana, 50 g alune prajite si maruntite, 10-12 bomboane Rocher Ferrero, 1-2 lg alune pt decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se pun si alunele prajite si maruntite, amesteca apoi se incorporeaza in spuma de oua in 2-3 reprize, amestecand cu grija si nu energic, pana se omogenizeaza compozitia.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 35x42 cm (este tava cuptorului). Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Cand este gata, se scoate tava, se umezeste un prosop curat, se ia blatul cu ot cu hartie de copt, se asaza pe prosop si se ruleaza strans pe lungime. Se lasa asa pana se raceste.

Intre timp se prepara crema.

Crema: Se topeste ciocolata amaruie cu 50 ml frisca la foc mic. Nu trebuie sa fiarba, doar cat sa se topeasca si sa se omogenizeze bine. Se lasa sa se tempereze. Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol. Se mixeaza impreuna cu nutella apoi se adauga pe rand si ciocolata topita si racita. La final se adauga 50 ml frisca lichida, esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Se lasa deoparte.

Se desface rulada cu grija, se indeparteaza prosopul, hartie de copt va ramane sub rulada. Se unge toata suprafata blatului cu crema de nutella (se pastreaza si pentu ornat). Se asaza pe lungimea interioara bomboanele Rocher Ferrero apoi se ruleaza cat mai strans. Ne ajutam de hartia de copt in rularea prajiturii si cu aceasta ocazie se si indeparteaza de pe blat. Se asaza pe un platou si se unge deasupra cu crema. Se asaza jumatati de bomboane si se presara deasupra alunele prajite si maruntite.

Se da la rece pana in momentul sevirii.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga Rocher Ferrero" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • 30 g cacao
  • 100 g alune prajite si maruntite
  • 1 lgt praf de copt
  • Pt. crema:
  • 100 g unt moale
  • 5 lg nutella
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1/2 lgt esenta migdala marocana
  • 50 g alune prajite si maruntite
  • 10-12 bomboane Rocher Ferrero
  • 1-2 lg alune pt decor

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

2 voturi    1 comentariu
1h
Inghetate
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumat