Se fierbe siropul.
Se fierbe siropul - Punem apa si zaharul impreuna la fiert si lasam pe foc sa fiarba bine pana se ingroasa siropul, apoi punem zeama de lamaie, batonul de scortisoara si lasam la racit.
Asamblare: Foile de yufka se asaza una peste alta, se decupeaza cercuri cu o forma mai ascutita. Discurile taiate se suprapun in nr. de 5, punem in mijloc o lingurita de nuci si pliem pe jumatate.
Intr-o tava pentru cuptor (nu foarte inalta) unsa cu unt, asezam cercurile de yufka in picioare (se pot aseza culcate pe o parte) :)
Untul topit se toarna uniform peste baklava.
Se coace la 180 C pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa cateva min. si se toarna peste ea siropul racit.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii