Cafekakes cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cafekakes cu ciocolata

Ingrediente

  • cantitati ptr 24 de cafekakes
  • 1pahar de lapte
  • 1lingura de otet
  • 2 pahare de faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 225gr de unt moale
  • 1pahar de zahar
  • 1 pahae de zahar brun
  • 4 oua
  • 170 gr de ciocolata topita
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ptr crema de ciocolata
  • 175 gr de unt
  • 1 lingura de lapte
  • 150 gr de ciocolata topita
  • 1 pahar de zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu otetul si se lasa 5 minute.Faina se amesteca cu bicarbonatul.

Se freaca untul si se adauga zaharul alb si cel brun si se amesteca 3 minute pina devine spuma,se adauga treptat cite un ou si pe urma ciocolata si esenta de vanilie,iar dupa aceea faina intercalata cu laptele.

Se aseaza manjete intr-o tava cu adincituri ca ptr mafin si se umplu pina la trei sferturi din capacitate ptr ca cresc.Se coc la 180 de grade cam 20 de minute pina sint rumenite.

Intre timp pregatim crema.Se freaca bine untul cu pudra de zahar pina devine spumoasa.Se adauga lingura de lapte dupa care se continua frecatul se adauga ciocolata si se fraca intr-o crema spumoasa cu care se orneaza cafekakes care sau racit intre timp.Se poate orna cu bombonele mici sau cu cirese confiate.

Foarte gustoase usor de facut si aspectoase.

Se poate pregati cafekakes cu vanilie-

3 pahare de faina

2 pahare de zahar

1lingura praf de copt

putina sare

100 gr de unt moale

4 oua

1 pahar de lapte

2 lingurite esenta de vanilie.

preparatul este la fel-Se amesteca faina cu zaharul si sarea si praful de copt dupa care se adauga untul si se fac faramituri.

Aparte se amesteca ouale cu laptele si esenta de zahar dupa care se adauga la faina si se amesteca atit cit se cuprind toate ingridentele, dupa care se pun manjete in tavi cu adincituri si se toarna in fiecare din compozitie pina la trei sferturi din capacitate.

La aceste prajiturele se poate face o crema de vanilie-

70 de gr de unt moale frecat cu 250 gr de pudra de zahar 2 linguri de lapte si putina esenta de vanilie.

Daca nu va place crema de vanilie se poate adauga putina esenta de culoare si astfel prajiturelele sint mai interesante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise