Caipirinha

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Caipirinha

Ingrediente

  • Pt. 1 persoanã:
  • Jumãtate de lima verde
  • 1-2 linguri zahãr galben
  • gheatã mãcinatã
  • Cachaça

Mod de preparare

Aceastã bãuturã se preparã in acelasi pahar in care se serveste.

Lima se taie mãrunt,se piseazã bine cu zahãrul.

Se umple paharul de gheatã,apoi de cachaça.Se poate decora cu umbrelutã:))se bea cu paiul...este o bãuturã care se face f. repede,si este f. apreciatã vara.

Caipirinha este una din bãuturile braziliene cele mai cunoscute international.

Fãcutã din Cachaça(bãuturã spirtoasã,care se obtine prin fermentarea si distilarea trestiei de zahãr)in jurul anului 1530.Pt. prima oarã fabricatã in São Paulo.

Cu timpul la aceastã Caipirinha pe lângã lima sau adãugat si alte fructe ca:maracuja,cãpsuni,fructe de pãdure....deasemenea se poate inlocui cachaça cu vodka(caipiroska),Licor Beirão(caipirão),rom(caipirissima)...

Foarte rãcoritoare,sper sã vã placã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise