Caise( cu un craciunel de ajutor)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Caise( cu un craciunel de ajutor)

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1/4 kg zahar
  • 1/4 l ulei
  • 1 kg faina
  • 1praf de copt
  • o ceasca de lapte
  • crema:150 gr unt
  • 2 borcanele mici sau unul mare(cum aveti in casa)de gem de caise si scobitura de la bilute
  • pt. colorat:apa si colorant alimentar
  • toche final:zahar tos

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pina devine cremos adaugind un pic de lapte si faina,apoi parful de copt si restul de lapte cu uleiul.Se framinta bine dupa care facem bilute, mai mari sau mai mici cit doreste fiecare.Eu am facut si mai mici pt. ca ajutorul meu trebuie sa duca la scoala si cum sunt toti mititei la fel ca craciunelul meu pai ne adaptam.Bilele facute le punem pe o tava tapetata cu hirtie de copt si dam la cuptor la 175 de grade pina devin un pic aramii,nu ca ale mele primele ca alea au fost un pic in graba;trebuia sa iau copiii de la scoala,si am pus un pic mai multe grade.

Cind sunt gata le scobim si cu ce scoatem facem crema cu care umplem bilele scobite,le dam prin colorant si zaharul tos si la rece cit sa se intareasca untul si sa capete aroma de la gemul de caise.

Pe linga bilute la sfirsit am facut si o tava de biscuiti din acelasi aluat,iese fenomenal de buni,cel putin la mine cu succes.Dar pe linga ajutor la facut mai era si la mincat ca la scobirea bilutelor in loc sa le dea la umplut isi umpleau gura ei,ca una sa rupt ca alta a cazut pina iam fugarit din bucatarie.Succes total sper si miine la scoala sa fie asa si nu numai mai ales aici pe site sper sa va placa.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise