Cake miracle

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Cake miracle

Ingrediente

  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -1 lingura zahar vanilat
  • -1 esenta de rom
  • -100 g migdale macinate
  • -3 linguri faina de grau
  • -60 g margarina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingura otet de mere
  • Pentru umplutura:
  • -700 g smantana,
  • -4 linguri zahar,
  • -1 plic zahar vanilat.
  • Pentru insiropat:
  • -sirop de la compot de visine
  • Pentru ornat:
  • -pasta de zahar
  • -Ingrediente:
  • -1 kg.zahar pudra vanilat proxi (4 pachetele de zahar la 250 g)
  • -2 linguri de miere de albine poliflora
  • -1 plic gelatina Dr.Oetker - 10 g
  • -1 cub mic de margarina Rama Maestro
  • -5 linguri apa

Mod de preparare

-Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat, albusurile cu zahar si zahar vanilat, se adauga si esenta de rom. Cand albusurile devin o pasta consistenta, se adauga galbenusurile, se continua mixarea si se adauga migdalele macinate, faina, praful de copt stins cu otet de mere si la final margarina topita la bain marie. Dupa omogenizare, se toarna compozitia intr-o tava rotunda,unsa cu margarina si stropita cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.

Mod de preparare pentru frisca:

-Se pune in vasul de la robot,smantana, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema foarte consistenta.

-Cand blatul s-a racit, se taie pe orizontala in trei felii, se isiropeaza fiecare foaie cu sirop de la compotul de visine, se pune pe fiecare foaie frisca, visine de la aspirina si la final ornam cu o foaie de pasta de zahar, mai adaugam si cateva floricele din pasta de zahar. Sa aveti pofta dragilor!

Mod de preaprare:

-Se pune intr-un castron gelatina cu apa si se amesteca usor. Punem castronul la bain marie, adaugand mierea si margarina.Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza foarte bine.

-Cernem jumatate din zahar,facem o gaura pe mijloc, turnam compozitia si amestecam cu lingura, adaugand putin cate putin din restul zaharului. Cand nu mai merge cu lingura,amestecam cu mana pana terminam zaharul. Punem compozitia pe un blat si il framantam pana obtinem o pasta cu aspect de plastilina si consistenta unei gume de mestecat. Invelim pasta in folie si o dam la frigider pentru cel putin 24 de ore dupa care o prelucram.

Sfat:-nu folositi decat zahar pudra din comert, cel pregatit in casa nu va avea niciodata finetea celui din comert.

Eu am folosit zahar pudra cu gust de vanilie asa nu am mai pus esente sau arome si credeti-ma a iesit deosebit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise