autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Retete de Craciun, Torturi

Cake miracle

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
-6 oua, -6 linguri de zahar, -1 lingura zahar vanilat, -1 esenta de rom, -100 g migdale macinate, -3 linguri faina de grau, -60 g margarina, -1 plic praf de copt, -1 lingura otet de mere, , Pentru umplutura:, -700 g smantana,, -4 linguri zahar,, -1 plic zahar vanilat., , Pentru insiropat:, -sirop de la compot de visine, , Pentru ornat:, -pasta de zahar, , -Ingrediente:, -1 kg.zahar pudra vanilat proxi (4 pachetele de zahar la 250 g), -2 linguri de miere de albine poliflora, -1 plic gelatina Dr.Oetker - 10 g, -1 cub mic de margarina Rama Maestro, -5 linguri apa

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

-Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat, albusurile cu zahar si zahar vanilat, se adauga si esenta de rom. Cand albusurile devin o pasta consistenta, se adauga galbenusurile, se continua mixarea si se adauga migdalele macinate, faina, praful de copt stins cu otet de mere si la final margarina topita la bain marie. Dupa omogenizare, se toarna compozitia intr-o tava rotunda,unsa cu margarina si stropita cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.

Mod de preparare pentru frisca:

-Se pune in vasul de la robot,smantana, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema foarte consistenta.

-Cand blatul s-a racit, se taie pe orizontala in trei felii, se isiropeaza fiecare foaie cu sirop de la compotul de visine, se pune pe fiecare foaie frisca, visine de la aspirina si la final ornam cu o foaie de pasta de zahar, mai adaugam si cateva floricele din pasta de zahar. Sa aveti pofta dragilor!





Mod de preaprare:

-Se pune intr-un castron gelatina cu apa si se amesteca usor. Punem castronul la bain marie, adaugand mierea si margarina.Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza foarte bine.

-Cernem jumatate din zahar,facem o gaura pe mijloc, turnam compozitia si amestecam cu lingura, adaugand putin cate putin din restul zaharului. Cand nu mai merge cu lingura,amestecam cu mana pana terminam zaharul. Punem compozitia pe un blat si il framantam pana obtinem o pasta cu aspect de plastilina si consistenta unei gume de mestecat. Invelim pasta in folie si o dam la frigider pentru cel putin 24 de ore dupa care o prelucram.



Sfat:-nu folositi decat zahar pudra din comert, cel pregatit in casa nu va avea niciodata finetea celui din comert.

Eu am folosit zahar pudra cu gust de vanilie asa nu am mai pus esente sau arome si credeti-ma a iesit deosebit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cake miracle" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -1 lingura zahar vanilat
  • -1 esenta de rom
  • -100 g migdale macinate
  • -3 linguri faina de grau
  • -60 g margarina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingura otet de mere
  • Pentru umplutura:
  • -700 g smantana,
  • -4 linguri zahar,
  • -1 plic zahar vanilat.
  • Pentru insiropat:
  • -sirop de la compot de visine
  • Pentru ornat:
  • -pasta de zahar
  • -Ingrediente:
  • -1 kg.zahar pudra vanilat proxi (4 pachetele de zahar la 250 g)
  • -2 linguri de miere de albine poliflora
  • -1 plic gelatina Dr.Oetker - 10 g
  • -1 cub mic de margarina Rama Maestro
  • -5 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
TORT CU FRUCTE(simplu)