Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Calamari  umpluti  cu sos de vin (Lulas recheadas)

Ingrediente

  • 1 kg calamari
  • optonal 100 gr. cârnat*
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 4 cãtei de usturoi
  • 100 gr. miez de pâine
  • sare, piper
  • 2 cepe
  • 1 rosie fãrã pielitã
  • 1 lingurã unt
  • 1 linguritã sofran indian sau caril
  • 3 dl vin alb
  • Pt. garnitura de cartofi piure:
  • 1 kg cartofi albi fierti
  • 1 lingurã unt
  • 2 gãlbenuse
  • 1 dl lapte
  • nucsoarã
  • pãtrunjel

Mod de preparare

Calamari se pot umple dupã imaginatia fiecãruia, cu ce are prin casã.

Cãrnati portughezi: sub nici o formã nu sunt ca cei din România, puneti 100 gr. de salam sau parizer in loc.

Pt. umplut îi prefer pe cei mici, de obicei cei congelati sunt curãtati. Dacã se cumpãrã proaspeti este de preferintã sã îi cerem curati, scãpãm mai usor :)

1)Pune la prãjit jumãtate din usturoi, cârnat tocat, ulei de mãsline, tentaculele,pâinea tãiatã cubulete si lasã sã se inmoaie câteva minute.

Condimenteazã cu sare si piper si umple calamari.

Prinde cu scobitori.

2)În restul de ulei de mãsline cãleste ceapa cu restul de usturoi tocat.

Adaugã rosia tãiatã bucãti si calamari umpluti.

Condimenteazã cu sare, piper, sofran indian, vin si lasã la fiert la foc mic cca.20 min.

3)Redu cartofi la piure, amestecãi cu untul, gãlbenusele si laptele.

Condimenteazã cu sare, piper si nucsoarã.

Serveste alãturi de calamarii, decoreazã cu pãtrunjel.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise