Ingrediente
-7 tuburi de calamari medii ,cam 18-20 cm lungime (eu am cumparat congelati si curatati), , -1 kg de ciuperci champignon, , -4 catei de usturoi, -1 ardei rosu taiat cubulete, -1 ardei iute(optional), -aprox 150-200 g mozzarella, -aprox150 g cascaval, -1 legatura mare de patrunjel, -sare,piper, -unt, -ulei ptr prajit, -4-5 rosii mari, - 1 Lg capere, -otet balsamic
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
-mozzarella si cascavalul se taie cubulete si se adauga la ciupercile care s-au racit intretimp.
-calamarii dezghetati se spala bine la exterior si la interior,dupa care se umple cu amestecul de ciuperci si branza si se inchid la capete cu scobitori.In aceasta faza pot fi tinuti la frigider 2-3 zile urmand a praji doar cati mancam la o masa.eu i-am prajit in 2 rate.
-incingem uleiul inr-o tigaie mai mare,tavalim calamarii prin faina si ii punem la prajit,pana capata o culoare frumoasa aurie.Cand ii intoarcem adaugam rosiile taiate felii,caperele,putina saramura de la capere si otetul balsamic.
-asezam totul pe un platou si POFTA BUNA!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011
Arata foarte bine si cred ca sunt grozavi, calamarii umpluti. Felicitari !*****
anaandronel (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011
O reteta pe cinste!! felicitari.