Calcan prajit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Calcan prajit

Ingrediente

  • - 6 bucati de calcan;
  • - 1 l de lapte;
  • - cateva fire de cimbrisor salbatic;
  • - faina;
  • - malai
  • - sare;
  • - boia de ardei;
  • - ulei pentru prajit.

Mod de preparare

1. Calcanul se curata si se portioneaza.

2. Se spala bucatile de calcan si se lasa la scurs.

3. Se pregateste un amestec din faina, malai si boia de ardei, prin care vom tavali bucatile de calcan.

4. Dupa ce s-au scurs bucatile de calcan se introduc intr-un bol in care am pus lapte, 1 lingurita de sare si cimbrisorul rupt marunt. Se tin cam jumatate de ora, upa care se lasa iar sa se scurga.

5. Se pune intr-o tigaie ulei si se incinge. Se tavalesc bucatile de calcan prin amestecul facut si se pun imediat la prajit.

6. Se prajesc bine, avand grija sa le intoarcem pe toate partile cu un cleste.

7. Se scoate pestele pe servetele de hartie, intr-o farfurie, iar dupa ce s-a scurs se muta pe altceva.

8. Se serveste cu zeama de lamaie, mujdei de usturoi, mamaliguta, alaturi de diferite garnituri. Eu am facut rapid o varza calita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise