Reteta postata pe: 20 decembrie 2015
Ingrediente
Ficat de porc 1 kg, cap de porc sau gusa 1,5 kg, soric 500g, splina 2 kg, orez, ceapa 500 g, untura 150 g, supa de oase 1,5 l, piper 5 g, ienibahar 2 g, sare, mate de vita subtiri.
Dificultate: Medie | Timp: 2h 10 min
Mod de preparare
Capul de porc se fierbe impreuna cu soricul si splina. Ficatul se taie in bucati si se opareste. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untura. Orezul se fierbe in supa de oase. Dupa ce capul de porc a fiert se desoseaza si se trece carnea prin maisna de tocat, impreuna cu soricul, slina si ficatul. Se amesteca cu orezul , ceapa prajita, sarea si condimentele macinate. Se umplu matele, iar caltabosii rezultati se oparesc timp de 30 de min in apa fierbinte cu temperatura intre 94-95 grade Celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos cu orez" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de Craciun
Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un
0 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc.
Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate