autor:

lumi

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Caltabos muntenesc

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
1 mat gros de porc, 1/2kg carne amestec, 1 cescuta de orez, 1 lingura gris, 1 ceapa tocata marunt, 1 morcov ras, 10stafide, 1 foaie dafin, 1 lamaie, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

In carnea tocata se adauga ceapa, 1 lingurita sare,piper,cimbru,stafide,morcovul ras si orezul spalat bine.
Se curata bine matul de porc,se spala si se umple cu amestecul de carne,se leaga la capete si se pune la fiert intr-o cratita de 3 l(depinde cat de lung e matul)
Se adauga 1 foaie de dafin,lamaia taiata felii, o ramurica de cimbru si 2-3 stafide
Trebuie sa fiarba cca 1 ora la foc mic
Se serveste cald cu covrigi inmuiati in zeama.
E o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos muntenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chilli con carne

Chilli con carne

Se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu carnea tocata pana cand aceasta are culoarea maronie.

1 vot    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu sos de chilli

Spaghete cu sos de chilli

Sosul de chilli Se incinge uleiul de masline intr-o cratita neaderenta si se adauga ceapa, usturoiul

7 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emma , 24 decembrie 2016

    din frageda copilarie am mancat caltabos cu covrigi inmuiati ... mama mea fiind din Calugareni de Giurgiu insa nu am pomenit sa se puna gris, morcov, stafide ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

    Bun caltabosul.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Arata minunat, asa faceam si noi cu ani in urma cand traiau parintii si taiam 2 porci pe an.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      Lumi, cred că din caltabşul tău aşa mânca şi eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1 mat gros de porc
  • 1/2kg carne amestec
  • 1 cescuta de orez
  • 1 lingura gris
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov ras
  • 10stafide
  • 1 foaie dafin
  • 1 lamaie
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

8 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Emma

din frageda copilarie am mancat caltabos cu covrigi inmuiati ... mama mea fiind din Calugareni de Giurgiu insa nu am pomenit sa se puna gris, morcov, stafide ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Ceafa de porc cu usturoi la cuptor