Se face aluatul - in oala mixerului pun faina drojdia si zaharul (eu am folosit drojdie uscata de aceea nu am facut maia) uleiul de masline si pornim mixerul la framantat, adaugam treptat apa si la urma sarea ca sa nu vie in contact cu drojdia si lasam mixerul ca sa framante aluatul 10 minute, dupa care il transferam in alt bol uns cu foarte putin ulei il acoperim cu naylon si lasam sa creasca.
Pregatim umplutura - spanacul curatat si spalat bine cu apa se taie marunt si se caleste usor cu usturoiul pisat - cateva minute si se lasa deoparte.
Cand aluatul si-a dublat volumul il framantam putin pe plansa, il intindem ca o foaie destul de subtire - pe jumatate de foaie presaram spanacul dantuit, punem deasupra feliile de cascaval si deasupra presaram branza sarata. Acoperim cu cealalta jumatate de aluat si inchidem bine marginile ca la caltone - ungem cu putin ulei de masline si presaram putina sare groasa pe aluat.
Lasam sa mai creasca 1/2 de ora intre timp incalzim cuptorul la 180 de grade. Punem caltone pe o tava cu pergament si coacem 20-25 de minute pana sa rumenit frumos. Se serveste calduta sau rece cu o salata de legume sau cu zacusca merge bine - este o gustare minunata.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii