Cartofii se curăţă de coajă, se spală , se rad pe răzătoarea mare,se trec printr-un jet de apă rece, se scurg ,apoi se storc bine şi se amestecă cu amidonul. Se aşează pe un prosop curat ,se şterg şi se mai lasa câteva minute la zvântat.
Fileurile se trec printr-un jet de apă rece, se şterg şi se ung cu un amestec de muştar, hrean, sare, piper, pătrunjel uscat sau verde după preferinţă,sare după caz şi se lasă câteva minute pentru a pătrunde condimentele în peşte .
Ouăle se bat cu sare, piper, pătrunjel, boia de ardei dulce după gust.
Fileurile se trec mai întâi prin făină, apoi prin ou şi după aceea se învelesc cu cartofii raşi,încercând să se acopere pe toate părţile.
Se aşează fileurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, se stropesc cu vin si ulei de măsline, iar între fileurile de peşte punem căţei de usturoi întregi , necurăţaţi şi se introduce tava în cuptorul încins în prealabil până se rumenesc frumos.
Dacă vă place varinata prăjită, atunci rumeniţi fileurile câteva minute pe fiecare parte în ulei de măsline şi un cubuleţ de unt.
Se pot servi cu merişoare deshidratate, cu suc de lamâie, cu hrean sau cu smântână...
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii