Cambulă în crustă de cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cambulă în crustă de cartofi

Ingrediente

  • Cambula este un peşte de apă de mare adâncime, pescuit în Oceanul Atlantic de Nord.
  • Face parte din familia peştilor plaţi, foarte apreciaţi în gastronomia internaţională pentru gustul delicat şi sofisticat.
  • Pentru astazi m-am gândit să pregătesc ceva simplu, rapid , dar în acelaşi timp gustos şi deosebit...
  • 600 g fileuri de cambulă
  • 400 g cartofi
  • 20 g amidon alimentar
  • 3 oua
  • pătrunjel uscat mărunţit sau pătrunjel verde tocat mărunt
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • boia dulce de ardei
  • 3 linguriţe cu hrean ras (de la borcan)
  • 6 linguriţe muştar dulce
  • vin alb
  • ulei de măsline
  • făină
  • 10 căţei de usturoi

Mod de preparare

Cartofii se curăţă de coajă, se spală , se rad pe răzătoarea mare,se trec printr-un jet de apă rece, se scurg ,apoi se storc bine şi se amestecă cu amidonul. Se aşează pe un prosop curat ,se şterg şi se mai lasa câteva minute la zvântat.

Fileurile se trec printr-un jet de apă rece, se şterg şi se ung cu un amestec de muştar, hrean, sare, piper, pătrunjel uscat sau verde după preferinţă,sare după caz şi se lasă câteva minute pentru a pătrunde condimentele în peşte .

Ouăle se bat cu sare, piper, pătrunjel, boia de ardei dulce după gust.

Fileurile se trec mai întâi prin făină, apoi prin ou şi după aceea se învelesc cu cartofii raşi,încercând să se acopere pe toate părţile.

Se aşează fileurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, se stropesc cu vin si ulei de măsline, iar între fileurile de peşte punem căţei de usturoi întregi , necurăţaţi şi se introduce tava în cuptorul încins în prealabil până se rumenesc frumos.

Dacă vă place varinata prăjită, atunci rumeniţi fileurile câteva minute pe fiecare parte în ulei de măsline şi un cubuleţ de unt.

Se pot servi cu merişoare deshidratate, cu suc de lamâie, cu hrean sau cu smântână...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise