Ingrediente
-1 pachet canelloni (400 gr), -500 gr ciupercute, -250 gr carne tocata amestec, -2 cepe mici, -1 morcov, -250 gr cascaval, -2 oua, -500 gr rosii decojite din conserva, -sare, -piper, -zeama de la o jumate de lamaie, - smantana pentru servit
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Intr-un vas punem ciupercile tocate, carnea tocata, morcovul si ceapa razuite, sare, piper, rosiile decojite din conserva. Pe toate le framantam bine pana cand se amesteca uniform. Eu le-am framantat cu mana, dar se poate si cu o lingura. O sa obtineti un aluat mai moale. Pregatim o tava antiaderenta si pornim cuptorul la 180 grade.
Luam cate o bucata de canelloni si o umplem cu aluatul format mai sus. Asezam in tava culcat unul langa altul. Procedam la fel pana terminam toate bucatile de umplut.Daca va ramane aluat il punem deasupra. Deasupra punem ciupercile ramase intregi si stropim cu zeama de lamaie. Dam la cuptor cam 20 minute.
Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor si presaram deasupra cascavalul razuit si dam din nou la cuptor pana cand se topeste cascavalul si prinde putina culoare. Eu am mai lasat putin cascaval razuit sa il presar peste in momentul servirii, dar este optional. Se servesc calde cu smantana.