Caneloni in sos de rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Caneloni in sos de rosii

Ingrediente

  • ptr 5 portii
  • 1cutie de caneloni- tuburi de pasta ptr umplut-barilla
  • 500 gr brinza de vaci
  • 100 gr de brinza putin sarata
  • 20 de masline verzi fara samburi taiate marunt
  • putin marar sau zaatar
  • putina nucsoara
  • ptr sos
  • 1cutie de rosii taiate cuburi 400 gr
  • 4-5 linguri de bulion
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1pahar cu apa
  • 200 gr de parmezan sau alta brinza galbena.

Mod de preparare

Intai pregatim sosul -Intr-o cratita adinca incalzim 2 linguri ulei de masline si punem usturoiul zdrobit prajim 1 minut si adaugam rosiile cuburi si amestecam bine adaugam apa si bulionul si lasam sa fiarba citeva minute se adauga sare,1lingura de zahar ,piper,oregano si busuioc uscat si lasam sa fiarba la foc potrivit

pina sosul incepe sa scada putin si se ingroase dar nu prea mult.

Se amesteca brinzeturile cu un ou se adauga maslinele si condimentele si se umplu tuburile cu brinza.

Intr-un pyrex mare se toarna din sosul de rosii pe toata suprafata pyrexului se aseaza caneloni una linga alta dar nu prea strins-se aseaza totul intr-un singur strat-se toarna sos peste caneloni sa acopere toata tava cu sos si se presoara cu parmezan deasupra.

Se acopera pyrexul cu folie de aluminium si se da la copt la 180 de grade ptr 30 minute -dupa 20 de minute se scoate aluminium si se lasa sa se rumeneasca putin.Se mai lasa putin in cuptorul stins dupa care se servesc calde .Ies minunate si daca ramin se pot reincalzi la micro-unde.

Este preferabil de intrebuintat pasta barilla ptr ca tuburile nu trebuie fierte inainte de a fi umplute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise