Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Ingrediente

  • 250 g canelloni
  • 150 g parmezan(cascaval ras)
  • - pentru sosul Bolognese:
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g kaiser
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mare
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 telina
  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml rosii tocate
  • 100 g pasta tomate
  • 1 lingurita oregano
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • verdeturi italiene
  • - pentru sosul Bechamel
  • 800 ml lapte fiert
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici.

Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem intr-o tigaie Delimano la sotat cu doi stropi de ulei.Lasam kaiserul sa se perpeleasca bine pe toate partile.Cand e bine rumenit ,adaugam carnea tocata, putin cate putin ,sa se poata praji bine pe toate partile.

Intre timp preparam sosul Bechamel, punand untul la topit,la foc mic, intr-o tigaie.Adaugam apoi faina si amestecam pina isi schimba faina putin culoarea. Luam tigaia de pe foc si adaugam putin cate putin laptele, sa nu se faca cocoloase.

Punem din nou cratita pe foc si lasam sa dea in clocot cateva minute pina se ingroasa sosul.

Asezonam sosul cu sare, piper, vegeta de casa si nucsoara, il acoperim sa nu faca pojghita si il tinem la cald.

Continuam cu sosul Bolognese, adaugand morcovul si telina rase.Adaugam si usturoiul dat prin presa sau ras, invartim sa se omogenizeze, adaugam pasta de tomate si rosiile tocate.Lasam 5 minute sa dea in clocot, dupa care stingem focul.Patrunjelul verde proaspat tocat il presaram deasupra, amestecam sa se omogenizeze si adaugam si oregano.

Intr-un vas mai larg , punem la fiert apa cu o lingurita cu sare. Cand apa clocoteste adaugam canelloni si ii lasam sa fiarba 4 minute, nu mai mult , pentru ca altfel se rup.

Strecuram apa de pe ei, ii dam sub un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga.

Luam cate un canelloni si il umplem cu sosul Bolognese.Procedam la fel pina ii umplem pe toti.

Intr-un vas termorezistent- Pyroflam - uns cu unt si presarat cu pesmet punem un polonic de sos Bechamel, apoi asezam canelloni unul linga altul. Eu nu i-am suprapus, am ales sa ii fac in doua vase.

Punem deasupra restul sosului Bechamel, presaram parmezanul si cateva fire de boia , pentru culoare, apoi dam vasele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand cascavalul se rumeneste frumos, cam 30-40 de minute.

Servim canelloni ca atare sau cu adaus de ketchup de casa.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise