Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013
Ingrediente
4 vinete, jumatate pahar de otet, 20 de masline, 2 borcanase de capere conservate in otet, cateva fire de patrunjel, 1 cana de suc de rosii, 2 cepe mici sau 1 mare, 2 tije de telina, 1 lingurita de zahar ,sare, piper, ulei de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Se spala vinetele, se sterg,se taie cubulete si se prajesc in ulei. Se curata telina, se spala , se toaca si de asemenea se pune la calit in alta tigaie.Se curata ceapa, se toaca, se pune la undit si cand devine sticloasa se adauga otetul, zaharul, sucul de rosii si un pahar de apa. Se fierbe aprox. 30-40min. si cand este gata se adauga maslinele spalate si taiate in patru, caperele scurse, vinetele si telina. Se amesteca bine. Se presara deasupra patrunjelul tocat. Este un aperitiv delicios care se serveste rece pe felii de paine prajita sau nu, dupa dorinta. Pofta buna!