Caracatita a la Gallega

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Caracatita a la Gallega

Ingrediente

  • - caracatita 1kg
  • - ulei de masline (neaparat)
  • -boia iute
  • - boia delce
  • - piper
  • - sare

Mod de preparare

Caracatita cel mai bine e sa fie congelata pentru a nu se intarii cand o fierbeti. Eu cumpar caracatita gata fiarta, taiata si congelata si trebuie doar sa o incalzesc bine inainte de a o condimenta si servi.

In cazul in care nu este fiarta lasati la decongelat in frigider , dupa care se pune la fiert in apa rece fara sare . Se fierbe cam o ora si jumatate dupa care se scoate si cu grija sa nu te arzi se taie tentaculele in rondele groase cam de 5 mm, iar partea de sus in bucatele egale cu rondelele.Se taie foarte usor cu foarfeca de portinat pui. Se aseaza pe o farfurie intinsa si se pune peste ulei de masline, boia picanta si dulce , piper si sare. Trebuie sa fie bine sarata si destul de iute. Se serveste cu paine proaspata .

In Galicia se serveste pe un platou de lemn.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise