Caramel cheesecake

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Caramel cheesecake

Ingrediente

  • Pentru baza
  • 200 gr biscuiti cu unt, sfaramitati
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • Pentru umplutura
  • 150 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr crema de branza
  • 600 ml lapte condensat
  • 20 gr gelatina (2 pliculete)
  • 90 gr caramele, sfaramitate

Mod de preparare

Pentru baza, pune zaharul cu apa intr-o cratita, pe foc potrivit si lasa sa fiarba pana cand se caramelizeaza.Adauga biscuitii sfaramitati si amesteca pana la omogenizare.Pune compozitia obtinuta intr-o tava rotunda de 23 cm diametru si lasa-o sa se raceasca 5-10 minute.

Pentru umplutura, amesteca gelatina cu 200 ml apa rece si las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pentru a se dizolva, dar nu o fierbe.Amesteca gelatina dizolvata cu laptele condensat.Intr-un vas, bate crema de branza cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si esenta de vanilie.Incorporeaza laptele condensat cu gelatina apoi toarna compozitia obtinuta peste crusta din tava.Da la rece pana cand compozitia cu branza s-a intarit.

Inainte de servire, scoate prajitura din tava si presar-o cu caramele sfaramitate.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise