autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu peste

Caras cu lamaie si usturoi la cuptor

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2013

Ingrediente
1 caras(eu am avut unul de circa 1 kg), 1-2 linguri ulei de masline, sucul de la o jumatate de lamaie(eu am avut o lamaie mai mica), 1 lingurita cu boia..........dupa preferinta .....dulce sau iute, 1 lingurita rozmarin, 4-5 catei de usturoi, sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs.
Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un amestesc din usturoiul zdrobit ,uleiul de masline,sucul de lamaie,boia,rozmarin ,sare si piper.Cu acest amestec ungem pestele atat pe interior cat si pe exterior.
Asezam pestele pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu ap si dam la cuptor.Daca mai ramane din amestecul de mai sus atunci din cand in cand mai ungem pestele cu acesta.Cand pestele este bine rumenit pe o parte il intoarcem si pe cealalta parte .Cand pestele este bine facut pe ambele parti se scoate pe un platou.Se serveste cald alaturi de o garnitura,o salata................eu am servit alaturi de o salata de fasole pastai cu usturoi si marar verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caras cu lamaie si usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Georgiana , 25 septembrie 2018

    E foarte usor de facut si delicios la gust. Multumesc pt reteta.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2015

    Mary Palada,ai testat reteta?Ma bucur ca iti place!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2015

    Tapus Constantin,multumesc de sfat!

    • Cristescu George (Bucatar sef) , 06 ianuarie 2015

      Cu siguranta am sa incerc si eu reteta, arata foarte bine.

    • Mary Palada , 30 decembrie 2014

      astazi am sa incerc si eu reteta

    • Dorel-octavian Diaconu , 06 august 2014

      Super bun dar incearac sa lasi pestele la marinat in bere neagra si vb mai apoi

    • Tapus Constantin , 26 martie 2014

      Super bun dar incearac sa lasi pestele la marinat in bere neagra si vb mai apoi

    • Adriean Nastase , 26 martie 2014

      Mortal....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 februarie 2014

      Gheorghe Petru Stefanescu,ai testat?

    • Gheorghe Petru Stefanescu , 26 decembrie 2013

      De incercat dupa sarbatori !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 1 caras(eu am avut unul de circa 1 kg)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie(eu am avut o lamaie mai mica)
  • 1 lingurita cu boia..........dupa preferinta .....dulce sau iute
  • 1 lingurita rozmarin
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Georgiana

E foarte usor de facut si delicios la gust. Multumesc pt reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
PESTE RASOL