autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Carnati afumati

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2014

Ingrediente
carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa), usturoi(1 capatana/kg de carne), piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne), sare(circa 30 g/kg de carne), 1 ardei iute uscat dupa gustul fiecaruia (daca doriti sa fie mai picanti carnatii), 1 lingurita rasa /kg boia de ardei dulce/iute (dupa preferinta), apa sau zeama de carne, mate subtiri

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute.
Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper,boia de ardei si ardei iute.Se framanta bine pentru o omogenizare uniforma . Se adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa.Cu aceasta compozitie se umplu matele.Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati pe care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut.Dupa ce matele au fost umplute , carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce(eu i-am lasat 2 zile) si apoi i-am afumat la fum de rumegus din stejarAu iesit deliciosi.
Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati afumati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Carnati afumati de casa

Carnati afumati de casa

Carnea tocata se incorporeaza cu usturoiul pisat si condimentele. Se framanta pana se desprinde de

8 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Varza dulce cu carnati afumati

Varza dulce cu carnati afumati

Varza dulce se toaca mai mare, se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se

21 voturi    7 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
  • usturoi(1 capatana/kg de carne)
  • piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
  • sare(circa 30 g/kg de carne)
  • 1 ardei iute uscat dupa gustul fiecaruia (daca doriti sa fie mai picanti carnatii)
  • 1 lingurita rasa /kg boia de ardei dulce/iute (dupa preferinta)
  • apa sau zeama de carne
  • mate subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Boccelute cu pui si legume