Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere

Ingrediente

  • - 750 g de carne de porc sau de vită(fragedă)
  • - 500 g de morcovi
  • - 4 cepe
  • - 2 căţei de usturoi sau câteva fire de usturoi verde
  • - 1 linguriţă de ras-el-hanout
  • - 4 linguri de sos soia
  • - 1 linguriţă de pastă de ardei iute
  • - 3 linguri de ulei
  • 1 doză de bere sau apă
  • smântână
  • amidon

Mod de preparare

Taie carnea fâşii subţiri sau cubuleţe. Taie ceapa feliuţe. Căleşte ceapa în ulei, adaugă carnea, usturoiul, sosul de soja şi mirodeniile. Mai fierbe puţin.

Pune într-o tavă morcovii rondele apoi toarnă carnea şi berea. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor vreo 2 ore la foc potrivit sau mic, depinde de cuptor. Verifică apoi dacă sunt moi morcovii şi carnea şi ia folia. Mai lasa puţin să scadă lichidul.

Poţi servi ca atare sau să faci un sos din zeama din tavă şi nişte smântănă. Dacă vrei, adaugă şi o lingură de amidon şi dă un clocot. Eu am făcut cu vişine, iese dulce-acrişor.

Ca garnitură merge piure de cartofi, paste sau orez. Cine nu vrea garnitură să încerce cu salată de varză.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise