autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Carne de vită originală, sper!

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
500 g carne de vită tânără, 2 virşli feliuţe, 1 ceapă mare de tot, 3 căţei de usturoi, 2 gogoşari sau un ardei mare roşu, tarhon uscat, scorţişoară, ienibahar pudră, pastă de ardei iute, sucul de la o portocală mare, sos de soia, nişte checeap de casă, ulei neutru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea foarte subţire, în felioare mici, se pune în puţin ulei si se căleşte în wok. Carnea lasă apă şi se amestecă aşa în suc propriu până scade. Atunci se pune ceapa tăiată mărunt sau felioare subţiri şi gogoşarul felii subţiri. Se călesc împreună puţin, apoi se adauga sucul de portocală şi sosul de soia, cam 1 lingură. Se acoperă şi se face focul mai mic. Dacă se simte carnea făcută, se adaugă restul de mirodenii şi usturoiul tăiat mărunt. Se mai călesc impreună pe foc mare să se caramelizeze puţin şi se adaugă 2-3 linguri de suc de bulion sau un sos pe bază de roşii. Cine nu are poate pune tomate frito sau ketchup. Se mai dă un clocot şi gata. Are o aromă grozavă. Eu le-am servit cu paste, dar merge cu orice(orez, cartofi sau salate). Puteţi experimenta şi cu alte mirodenii(amestecuri de mirodenii, de exemplu)
Nu am pus sare deloc, nici piper. Mirodeniile compensează, sosul de soia are sare, la fel şi pasta de ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vită originală, sper!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 august 2011

    Foarte buna reteta si usoara.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Reteta mi se pare delicata de tot.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Cred ca este delicioasa...Din cate stiu eu virsli sunt carnati,nu?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de vită tânără
  • 2 virşli feliuţe
  • 1 ceapă mare de tot
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 gogoşari sau un ardei mare roşu
  • tarhon uscat
  • scorţişoară
  • ienibahar pudră
  • pastă de ardei iute
  • sucul de la o portocală mare
  • sos de soia
  • nişte checeap de casă
  • ulei neutru

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta si usoara.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu castane