Carne marinata cu cartofi dulci la cuptor si mujdei de usturoi cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Carne marinata cu cartofi dulci la cuptor si mujdei de usturoi cu smantana

Ingrediente

  • 500gr carne de porc taiata cubulete
  • sare
  • piper
  • chimion
  • 2-3 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3dl vin alb(cat sa acopere carnea)
  • 500gr.cartofi dulci
  • 100gr unt.2 linguri de untura sau ulei
  • patrunjel.Mujdei:1 capatana usturoi mica
  • sare
  • ulei
  • smantana.

Mod de preparare

1)Carnea se condimenteaza cu sare, piper,chimion,dafin,usturoiul pisat,boia,pasta de ardei si vin.Se lasa la rece cel putin o ora.2)Cartofi dulci(Ipomoea batatas) se spala bine, se decojesc.Nu aruncati cojile!sunt f.bune fripte in ulei!cartofi dulci se taie rondele groase si se tin in apa.Se scoate carnea,cartofi se strecoara si se pun intr-o forma termorezistenta unsa cu jumatate din cantitatea de unt,deasupra se pun cartofi si se condimenteaza cu putina sare si piper,deasupra se pune restul de unt si se da la cuptor 25-30 min.2)Intre timp se stoarce bine carnea de marinata si se frige intr-o tigaie antiaderenta cu untura sau ulei 7-9 min cu capac.Se adauga marinata se lasa sa fiarba putin,se pune o mana de patrunjel tocat gros,capac,si se da la foc mic pana scade.Cartofi se aseaza in rand pe farfurie,deasupra fiecaruia se pune cu grija o bucata de carne,putin sos de carne peste,si patrunjel proaspat.Mujdei:usturoi pisat,sare,ulei putin se freaca bine ca o maioneza si smantana.Reteta este portugheza dar se face si in Brazilia,este asemanatoare cu carnea portugheza dar totusi diferita!in loc de patrunjel se poate pune coriandru proaspat,se serveste cu muraturi fin tocate peste,sau salata dupa plac,niciodata un portughez nu ar manca mujdei cu acest fel de mancare,sau altul...,sotul meu adora mujdeiul si cam tot ce e friptura in casa e musai cu mujdei!Tot azi am incercat sa frig si cojile de cartofii,chiar sunt bune!Vai da ce pacatoasa e mancarea asta!!!!curat farfuria si tigaia!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise