autor:

murigneau

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi aurii

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg. cartofi rosii, 200 ml ulei, boia, vegeta de casa, (curry, praf de usturoi), 60 g pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Se aleg cartofii, soiul indicat, mai putin sfaramicios, este cel rosu.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Daca sunt mai mici se pot lasa intregi. Apoi se pun la fiert cu apa si sare circa 20-30 minute.
Cand sunt fierti cartofii, dar nu sfaramiciosi, se scot, se strecoara si se lasa putin la racit pe un platou. Se condimenteaza cu: vegeta, boia (curry, praf de usturoi). Dupa dorinta se poate presara si putin pesmet pentru a deveni mai crocanti la exterior.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se puni cartofii in uleiul incins si se prajesc. Se intorc cu paleta pana capata o crusta aurie. Se scot in sita de la friteuza si se lasa sa se scurga excesul de ulei.
Se servesc cu friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza,

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cartofi aurii cu crochete de peste

Cartofi aurii cu crochete de peste

Se curata cartofii si se pun la fiert intregi in apa cu sare, cam 30 de min. Se scurg de apa, se

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Super !

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Buni,si usor de facut.....am sa incerc si eu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata exceptional si mi-ai dat o idee grozava pentru maine.Nota 10 cu felicitari,ai votul meu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata foarte bine, merg excelent langa o friptura buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. cartofi rosii
  • 200 ml ulei
  • boia
  • vegeta de casa
  • (curry
  • praf de usturoi)
  • 60 g pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi frantuzesti