Preparare:
Se spala cartofi si se freaca usor coaja iar apoi se taie in doua,pe lungime.Se scobeste interiorul cu o lingurita,astfel incat sa ramana o coaja groasa de 1 cm.Miezul scos se taie in cubulete mici.
Se taie sunca si cascavalul in cubulete,ceapa verde rondele,se opareste rosia,se decojeste si se toaca.Cuptorul se preancalzeste.
Se prajeste sunca in ulei fierbinte,pana ce devine usor crocanta.Se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si amestecul se caleste impreuna un scurt timp.Se ia de pe foc se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza dupa gust.
Se aseaza jumatatile de cartof intro tava unsa si se umplu cu amestecul de sunca.Tava se tine la cuptorul incins la 200*C timp de aprox 50 min.,pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.
Se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si arpagicul maruntit si se condimenteaza cu sare si piper.Sosul se serveste intr-un vas mic alaturi de cartofi fierbinti.
Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii