Cartofi cu ouă la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cartofi cu ouă la cuptor

Ingrediente

  • - 1 kg de cartofi
  • - 4 ouă
  • - 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 200 g smântână pentru gătit
  • - 200 ml lapte dulce
  • - 2 linguri rase de făină albă
  • - 2 linguri de pesmet foarte fin
  • - 1 lingură parmezan ras
  • - sare.

Mod de preparare

Se spală cartofii, se decojesc şi se pun la fiert într-o oală cu apă cât să-i acopere ,la care adăugăm 1 linguriţă de sare. Când furculiţa va pătrunde uşor în ei înseamnă că sunt gata, îi strecurăm şi îi lăsăm la răcit.

Separat, fierbem ouăle tari (5-7 minute de dat în clocot), le lăsăm la răcit şi le decojim.

Tăiem apoi cartofii în felii de 1/2 cm şi ouăle chiar mai subţiri dacă avem un instrument de tăiere special sau un cuţit bun.

Tapetăm o tavă pentru cuptor cu o lingură de ulei şi puţin pesmet presărat uniform.

Aşezăm un rând de felii de cartofi, apoi un rând de ouă, stropim ouăle cu ulei, presărăm puţină sare, punem smântână deasupra lor şi presărăm cu un strat fin de pesmet, apoi continuăm cu alt strat de cartofi, apoi de ouă şi tot aşa, până terminăm de pus toate feliile.

La sfârşit, amestecăm făina cu laptele dulce până nu mai sunt cocoloaşe şi o turnăm de la un capăt la altul în tavă, peste compoziţia pusă deja, iar la sfârşit mai presărăm puiţin pesmet. Se pune la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, până vedem că a prins deasupra o culoare gălbuie. Scoatem tava , presărăm deasupra un strat subţire de parmezan (neapărat parmezan, nu altă categorie de brânză), acoperim şi lăsăm să se topească parmezanul şi să se răcească suficient mâncarea ca să o putem servi.

Se serveşte alături de o salată sau murături.

Este foarte bună în ziua în care am gătit-o, dar e bine să evităm păstrarea la frigider şi reîncălzirea ei a doua zi pentru că îşi va pierde din calităţi şi nu va mai fi la fel de bună.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise