autor:

Alice85

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu sfecla la cuptor.

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
Pt 2 pers., *4 cartofi., *2 sfecle rosii., , , *Pt vinagreta., *3 catei de usturoi., *citeva frunze patrunjel., *50 ml ulei masline., *4-5 linguri otet de mere sau otet balsamic., *1 praf sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

1)Cartofii _ ii lasam cu coaja ,ii spalam si uscam.
Sfecla _ o spalam , ii taiem codita si cotorul.
Punem cuptorul la 210 grade si introducem cartofii intregi si sfecla pusa in folie de aluminiu(asa nu se murdareste nimic) timp de 1 hora.


2)An acest timp preparam vinagreta.


Luam un pahar si adaugam:_usturoiul dat pe razuitoare sau taiat fin-patrunjelul tocat_uleiul_otetul sarea si cu o furculita invirtim repede pina ce se omogenizeaza .




Scoatem cartofii si ii curatam de piele.
Sfecla o curatam de coaja si o taiem felii .


Puenem in farfuri si servim cu sosul vinagreta pe deasupra.
Pentru desert putem minca un fruct(eu am servit un fruct especial pt gustul meu si pe care o recomand ,este cirimoya...nu stiu daca exista in Rominia)
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sfecla la cuptor." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Imi place mult aceasta combinatie!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Foarte interesanta combinatia ta si pare si tare gustoasa.Merita incercata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Un deliciu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte buni, sfecla la cuptor e mai gustoasa decat fiarta.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Ramona mersi de ajutor :))

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      cu siguranta e f. bun,am sa incerc!acel fruct Annona cariacea,este cunoscuta in Portugalia,Brazilia si o parte din tarile africane ocupate de portughezi sub numele de Fruta do Conde,pt. ca a fost adusa din Anzi si plantata in Bahia,Brazilia de un conte,in Nord i se zice Pinha sau Ata,iar in Açores,Coraçao preto.E tare gustos fructul,i-mi place mult!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Ai un vot de la mine pentru ca este o reteta usoara si pe gustul meu. Felicitari pentru idee!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      La fel coc si eu si cartofii si sfecla, dar niciodat[ le-am mancat impreuna. Chiar imi place reteta ta!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Mersi....Lia te asigur ca este foarte buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Usor,rapid,gustos si sanatos...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Am salvat reteta, este osor de facut si cred ca este si gustoasa combinatia...am s-o incerc . Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pt 2 pers.
  • *4 cartofi.
  • *2 sfecle rosii.
  • *Pt vinagreta.
  • *3 catei de usturoi.
  • *citeva frunze patrunjel.
  • *50 ml ulei masline.
  • *4-5 linguri otet de mere sau otet balsamic.
  • *1 praf sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Snitele de vinete