autor:

Dachman Laura

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2009

Ingrediente
•2 cartofi dulci mari, in coaja, •1 conserva (200 gr) ananas cubulete, scurse, •1 lingura ulei, •1 lingura unt, •1 lingura zahar brun, •1 lingurita coaja de portocala, •1/2 lingurita sare, •2 linguri nuci cajou, tocate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 175C.Se strapunge fiecare cartof de doua ori, cu varful unui cutit.
2. Se coc cartofii aprox. 50 minute, pana cand se inmoaie.Se lasa deoparte la racit, ca sa poata fi tinuti in mana.Se reduce temperatura cuptorului la 160°C.
3. Se taie cartofii in jumatati pe lungime.Se scobesc cu grija, astfel incat sa nu se rupa coaja.Miezul se pune intr-un castron.Se pastreaza coaja.In castronul cu miez de cartof se adauga ananas, ulei, unt, zahar, coaja de portocala si sare.Se amesteca cu mixerul pana ce se obtine un piure pufos.
4. Se pun jumatatile fara miez pe o tava de cuptor.Se umple fiecare jumatate cu amestecul cu miez.Se coc 15 minute.Se presara deasupra nucile pecan.Se coc inca 5 minute.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

  • 5 comentarii

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Superba prezentarea si sunt sigura ca acest produs este delicios.Felicitari.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Cred ca sunt foarte buni...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    De doua ori deliciosi....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Delicios.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Hmmm,ce delicios!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • •2 cartofi dulci mari
  • in coaja
  • •1 conserva (200 gr) ananas cubulete
  • scurse
  • •1 lingura ulei
  • •1 lingura unt
  • •1 lingura zahar brun
  • •1 lingurita coaja de portocala
  • •1/2 lingurita sare
  • •2 linguri nuci cajou
  • tocate

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Superba prezentarea si sunt sigura ca acest produs este delicios.Felicitari.

Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Sufleu de spanac