Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Cartofi frantuzesti

Ingrediente

  • -10 oua
  • -18 linguri cu smantana
  • -100 ml lapte
  • -100 g unt
  • -450 g telemea de vaca
  • -6 cartofi mari

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja fiind noi si se fierb nu prea tare, iar ouale se fierb 15 minute, dupa care se pun in apa rece si se decojesc. Intr-un vas termorezistent se pune pe fundul lui un strat format din doi cartofi taiati felii, peste care se pun cinci oua taiate cu aparatul de feliat oua.Peste oua se pun 150 g de branza rasa, iar deasupra 30 g de feliute de unt si 6 linguri de smantana. Apoi se pun doi cartofi taiati felii, deasupra lor 150 g branza rasa si 30 g unt taiat feliute, sase linguri de smantana si un strat format din din cinci oua taiate cu aparatul de feliat oua. Se pun si ultimii doi catofi la fel ca pana acum, deasupra se pun 40 g unt taiat feliute si sase linguri de smantana, 150 g de branza rasa, iar deasupra se toarna 100 g de lapte. Se pune capacul si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, dupa care se ia capacul si se mai tine 30-40 minute (pana se rumeneste branza deasupra). Se taie bucati din ea si se serveste cu smantana pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise