Reteta postata pe: 21 iunie 2010
Ingrediente
-10 oua, -18 linguri cu smantana, -100 ml lapte, -100 g unt, -450 g telemea de vaca, -6 cartofi mari
Dificultate: Medie | Timp: 2h 15 min
Mod de preparare
Se curata cartofii de coaja fiind noi si se fierb nu prea tare, iar ouale se fierb 15 minute, dupa care se pun in apa rece si se decojesc. Intr-un vas termorezistent se pune pe fundul lui un strat format din doi cartofi taiati felii, peste care se pun cinci oua taiate cu aparatul de feliat oua.Peste oua se pun 150 g de branza rasa, iar deasupra 30 g de feliute de unt si 6 linguri de smantana. Apoi se pun doi cartofi taiati felii, deasupra lor 150 g branza rasa si 30 g unt taiat feliute, sase linguri de smantana si un strat format din din cinci oua taiate cu aparatul de feliat oua. Se pun si ultimii doi catofi la fel ca pana acum, deasupra se pun 40 g unt taiat feliute si sase linguri de smantana, 150 g de branza rasa, iar deasupra se toarna 100 g de lapte. Se pune capacul si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, dupa care se ia capacul si se mai tine 30-40 minute (pana se rumeneste branza deasupra). Se taie bucati din ea si se serveste cu smantana pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofii se fierb,cu coaja.Se fierb si ouale(tari).
Cartofii si ouale se curata,apoi,se lasa sa
27 voturi
7 comentarii
2h
Varianta românească:
Se fierb cartofii în coajă, iar ouăle tari. Se curăţă toate.
O cratiţă
50 voturi
20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate