Cartofi frantuzesti Doina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi frantuzesti Doina

Ingrediente

  • 6 cartofi roz mai mari;
  • 5 oua;
  • 150 g carnat afumat;
  • 50 g sunculita;
  • 50 g cascaval;
  • 100 ml lapte;
  • 1 lingura cu varf de smantana;
  • cateva fire de patrunjel;
  • 1 lingurita zahar;
  • 2-3 linguri ulei;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Se spala foarte bine cartofii si se pun la fiert, in coaja, intr-un litru de apa rece, aproximativ 20 minute. Se fierb 4 oua 8-10 minute, apoi se curata de coaja (vezi video).

Feliati subtire carnatul, sunculita si cascavalul. Dupa ce au fiert cartofii, lasati-i sa se racoreasca, apoi ii curatati de coaja si ii taiati felii de 8-10 mm grosime.

Ungeti un vas yenna cu ulei, puneti doua randuri de felii de cartofi, pe margine feliile de sunculita, apoi acoperiti cartofii cu un strat de felii de carnat. Continuati cu un strat de oua fierte tari taiate bucati, acoperiti cu restul de felii de cartofi si cu feliile de cascaval.

Amestecati intr-un vas laptele, smantana, oul crud ramas, sare, piper, zahar si verdeata tocata, omogenizati compozitia si turnati-o peste cartofi. Acoperiti vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si dati-l la cuptor la foc moderat 15 minute. Indepartati folia si mai lasati inca 10-15 minute pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise