Ingrediente
6 cartofi roz mai mari, 5 oua, 150 g carnat afumat, 50 g sunculita, 50 g cascaval, 100 ml lapte, 1 lingura cu varf de smantana, cateva fire de patrunjel, 1 lingurita zahar, 2-3 linguri ulei, sare, piper.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
97 voturi
Mod de preparare
Feliati subtire carnatul, sunculita si cascavalul. Dupa ce au fiert cartofii, lasati-i sa se racoreasca, apoi ii curatati de coaja si ii taiati felii de 8-10 mm grosime.
Ungeti un vas yenna cu ulei, puneti doua randuri de felii de cartofi, pe margine feliile de sunculita, apoi acoperiti cartofii cu un strat de felii de carnat. Continuati cu un strat de oua fierte tari taiate bucati, acoperiti cu restul de felii de cartofi si cu feliile de cascaval.
Amestecati intr-un vas laptele, smantana, oul crud ramas, sare, piper, zahar si verdeata tocata, omogenizati compozitia si turnati-o peste cartofi. Acoperiti vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si dati-l la cuptor la foc moderat 15 minute. Indepartati folia si mai lasati inca 10-15 minute pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Bianca (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010
Excelenta reteta!
cristea livia , 30 mai 2010
cred ca este un deliciu. abia astept sa probez.
constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
O bunatate !
Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010
Foarte gustoasa reteta ta!Si eu o fac, dar rad cartofii si ouale pe razatoarea mare.
vlad , 14 ianuarie 2010
ii super mersi de reteta :D
Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009
Multumesc mult.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009
Tare buna.
cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009
Un deliciu, nu am mai facut demult.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009
Multumesc, Cely.
Cely , 03 noiembrie 2009
Deliciosi.