Reteta postata pe: 17 septembrie 2010
Ingrediente
2kg cartofi rosii curatati,1lingurita oregano,1lingurita sare,1lingurita piper alb,1lingurita zahar,1lingurita buia dulce,100ml vin alb demisec,100ml ulei de masline,200gr parmezan,300gr smantana,1legatura marar,6oua.
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
Mod de preparare
cartofii se spala si se taie semiluna. se fierb 5 minute si se pun la scurs.se face o campozitie din oua,smantana,100gr parmezan ras si 1/2 legatura marar tocat.cartofii pe jumatate fierti se stropeste cu vin,ulei de masline si se amesteca cu toate condimentele. se rastoarna compozitia peste ei si se amesteca usor. se pun intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor 20 minute la 200grade(pana se rumenesc). se scot si se rade parmezanul ramas.se presara cu marar tocat. pofta buna. (fracmin/ bucatarul nebun)
Daca ti-a placut reteta noastra "cartofi " gratin"" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Cartofii se spala si se curata de coaja,dupa care ii taiem cuburi mici;
In beschamela pregatita
8 voturi
4 comentarii
40 min
Cartofii se pun la fiert in apa sarata.
Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub
6 voturi
1 comentariu
1h 15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate