Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea.
Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.
Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste gogosarii in sos de rosii.
Mai adaugam si putin zahar, daca sosul este acrisor si adaugam totul peste cartofii de la cuptor, cand acestia sunt bine rumeniti.
Ii mai lasam la cuptor, maxim 10 minute, sa patrunda sosul prin ei, apoi stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat marunt.
Servim cartofii cu muraturi, sau legume proaspete.
Pofta buna!
NOTA
Ardeii in sos de rosii pot fi inlocuiti cu ardei copti, sau gogosari murati, plus sosul de rosii simplu.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii